Престъпление и изкупление. Той е Стефан Чолаков. Пътят му е интересен,

...
Престъпление и изкупление. Той е Стефан Чолаков. Пътят му е интересен,
Коментари Харесай

Легендарният банков обирджия Стефан Чолаков: Затворниците постоянно бягат! Правя схеми със суетата на богатите, за да помагам на бедните

Престъпление и възмездие. Той е Стефан Чолаков. Пътят му е забавен, а животът му е цялостен с обрати. От това да обереш банка, до това да промениш мисленето си и да отдадеш силата си на по-смислени неща, написа Нова телевизия.

„ Две години и половина бях в следствения арест. В България нещата не са контролирани както би трябвало. Следствените бяхме в съседство с хора с най-тежките присъди в България. Тоест разнообразни режими са вкарани на едно и също място, което също способства за комплициране на реда в сградата”, разяснява в „ Събуди се” Чолаков.
„ Може би обществото не знае, че непрекъснато има пандизчии, които бягат и се търсят от управляващите. Последният случай не е изолиран и не за първи път от Софийския затвор бягат престъпници”, разяснява още той. " Има хора които са бягали по два пъти от Софийския централен затвор. Той е най-охраняваният затвор в страната ", прибавя той.

В разгара на рецесията през 97-ма година на предишния век Чолаков обира банка за над 180 милиона лв. и бяга в Гърция. „ Бях тръгнал за Съединени американски щати. Пътят ми минаваше през Гърция. Там взех вестник и прочетох, че са арестувани брат ми и татко ми, и мой другар, който ме возеше. Това ме накара да се обадя у дома, да беседвам с служителите на реда, да им кажа, че тези момчета нямат нищо общо. Тогава татко ми сподели, че е по-добре да се върна, тъй като няма потребност други хора да страдат поради моите неточности “, спомня си Чолаков.

Чолаков признава, че е обрал банката поради егото си. Използвал е малките врати в законите, които той научавал, четейки „ Държавен вестник “. „ Това, което политиците одобряваха като закони, аз използвах, само че в по-малки мащаби, с цел да печеля и аз нещо. Политиците одобряват закони, с цел да се облагодетелстват “, разяснява той. Разкрива още, че тогава е имал много сериозен бизнес, печелел е много. Имал е познанства с авторитетни хора. По думите му, бизнесът му се е състоял в това да укрива налози.

След това обаче Чолаков оказва помощ на банките да подобрят активността си и това е една от аргументите да не бъде наказан на отнемане от независимост.

Как се обръща мисленето му в следствието?

В пандиза Чолакова почнал да чете религиозна литература. Посещава редица срещи с най-различни проповедници. Там, зад решетките, той схваща, че е същински източноправославен християнин.
„ Когато човек е арестуван на едно място, човек има доста време. Ако осъзнае, че то не е изгубено, той може да надгради себе си. Във времето, в което бях там, четях книги. Търсех себе си и започнах да чета друга религиозна литература. Ако човек осъзнае, че има задоволително време, с цел да откри себе си, може да се промени. Аз по-скоро се открих. Всеки самичък по себе си е добър, единствено че част от нас не го знаят още”, описа Стефан Чолаков.
Осъзнава, че печеленото на пари е помощното средство за задачите, които има човек. А негова съществена задача е да отгледа четирите си деца, както и да оказва помощ на нуждаещи се хора.

По думите му, той се е занимавал с разнообразни неща. През 2014 година, когато стартира войната в Донбас, той взема решение, че би трябвало да доставя медикаменти в размирните региони на Украйна. " Имам бизнес в Украйна. В България нямам бизнес. Когато стана войната там, от медиите и Facebook разбрах, че хората имат потребност от най-обикновените лекарства - хапчета за кръвно, препарати за въшки ", споделя той.

Чолаков е съумял самичък да финансира това свое начинание. " Замислих се и измислих нов бизнес, който да ми докара пари. С парите на богатите започнах да финансирам покупките на медикаментите. Когато парите не са цел и човек има задача, нещата се случват доста елементарно ", споделя той.

Комбинаторът разкрива, че се е сетил да употребява суетата на богатите, с цел да изкарва пари за бедните. " Започнах да продавам телефонни номера, които се изписват с името на индивида или компанията. В Украйна и Русия, където има доста богати хора, които започнаха да купуват тези телефони. Най-високата цена за подобен телефонен номер бе 10 000 $. Един от милиардерите заплати за името на щерка си. Най-интересното бе това, че се говореше, че той взе участие във финансирането на един от наказателните отряди. С неговите пари купувах хапчета и препарат за въшки ", споделя Чолаков.

Сега Чолаков се занимава със взаимност. Той основава хранителни банки в страната, където огромните магазини да оставят стоката си с изтичащ период на валидност, а бедните да ги взимат гратис, вместо да се изхвърлят.

Що се отнася до корупцията в пандизите, Чолакова сподели, че е належащо заплатите на чиновниците да се усилят. Той даде ѝ персонален образец. Преди две години предложил рушвет на румънски митничар, само че той отказал, тъй като му споделил, че заплатата му е 2500 евро и тя му стига.

Чолаков разкри още, че с цел да имаш естествен живот в пандиза ти трябват стотина лв. дневно. Голяма част от тези пари отиват в надзирателите. той изясни и една от схемите. В пандиза е неразрешена продажбата на кисело мляно, само че на арестувания му се яде, по тази причина той заплаща за млякото 5-10 пъти по-скъпо, в сравнение с е цената му в магазина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР